ori·gi·neel1 (het ~, -nelen)
1 oorspronkelijk stuk

ori·gi·neel2 (bn.)
1 de oorsprong of oudste vorm uitmakend => oorspronkelijk;
2 (van ideeën) nieuw => fris, zelfbedacht;
3 (van personen) vernieuwend => geestrijk, oorspronkelijk

donderdag 20 september 2007

Twee weten meer dan één. Deze blog is ook bedoeld om te delen en door te linken. Deel je verhaal over de geschiedenis of achtergrond van muziek of laat een link naar een goede, relevante site achter door hier een reactie te plaatsen. Dan kan ik van jouw tip of verhaal een nieuw bericht maken. Je mag hier natuurlijk ook een algemene reactie achterlaten. Thx!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

test

Anoniem zei

Wat zou het beroemdste voorbeeld van plagiaat zijn? Ik gok op 'My sweet lord' van George Harrison, dat precies lijkt op 'He's so fine' van The Chiffons...

Of ieder nummer van Moby, dat inwisselbaar met ieder ander nummer van Moby ;)

Danielle zei

@John: en dan ook nog zoeken naar een voorbeeld waar overduidelijk gejat is, maar waar de aanklager toch verloren heeft, op hele vage gronden. Mmm, we gaan eens spitten.

Anoniem zei

Ian Oliver ft. Shantel - Bucovina. Een catchy dansplaatje met zomerse clip, vaak op Slam FM en TMF, maar het origineel is uit 1933.

De melodie van Bucovina van Ian Oliver en Shantel werd in 1994 ook al gebruikt door The Sabres of Paradise in hun nummer "Wilmot" en in deze titel ligt een belangrijke vewijzing. Het origineel is namelijk het nummer "Black But Sweet" van Wilmoth Houdini uit, jawel, 1933. Een 75 jaar oud nummer in de top 40.